Get Adobe Flash player

Naslovnica Ruralni razvoj općenito

Ruralni razvoj općenito

Strategija i Programski ciljevi razvoja klastera Euvita u funkciji su ruralnog i regionalnog razvoja Sjeverozapadne Hrvatske i ostvarenja županijskih i gradskih strategija razvoja.

Povezivanjem malih i srednjih poduzetnika u regiji koji se bave ili se žele baviti proizvodnjom i preradom voća, povrća i ljekovitog bilja u okviru Programa zdrave prehrane i prirodne medicine, a posebno u okviru razvoja lanca dodane vrijednosti ekološke proizvodnje.

Razvojem novih proizvoda i uvođenja novih tehnologija na konceptu održivog razvoja, pružaju se nove mogućnosti razvoja i unapređenja konkurentnosti regije.

Istovremeno se stvaraju mogućnosti novog zapošljavanja, posebice obiteljskih gospodarstava i poduzetnika u ruralnim područjima regije, kroz kooperaciju na novim razvojnim programima.

Programski ciljevi klastera Euvita stvaraju i mogućnosti za razvoj pojedinih segmenata integralnog ruralnog turizma, a isto tako i razvojnih projekata koji će se moći sufinancirati iz EU Fondova namijenjenih ruralnim područjima .

više na http://www.intercoop-eu.com

 

................................................................................................................................................