Get Adobe Flash player

Naslovnica Edukacija

Edukacija

Klaster Euvita je sudjelovao na svim relevantnim radionicama, konferencijama, seminarima vezanim uz Programske ciljeve, a posebice vezano uz izvore i modele financiranja s naglaskom na EU-Fondove.

Naročito se može istaknuti Prezentacija i razmjena iskustava o razvoju klastera u Sloveniji i EU, u okviru projekta ICE.

Značajno je i sudjelovanje u okviru međunarodne konferencija o problematici razvoja klastera u SEE, u Opatiji, posebno radi razmjene dobre prakse, pronalaženja partnera za zajedničke projekte i međuklasterske suradnje.

U okviru Zajednice klastera HGK, voditelj klastera vrlo aktivno sudjeluje i u realizaciji Programa edukacije klaster managera, a realizira i pojedine seminare.

© ADVANTAGE AUSTRIA

Austrijski ured za vanjsku trgovinu i HGK – Županijska komora Varaždin, u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede Republike Hrvatske i EUVITA Clusterom iz Varaždina 8. svibnja 2014. organiziraju gospodarski susret na temu „Financiranje projekata ruralnog razvoja putem EU-fondova“.“.

Teme susreta:

  • predstavljanje Programa ruralnog razvoja RH 2014. – 2020.
  • priprema projekata za EU-fondove: savjeti i iskustva iz Hrvatske i Austrije
  • predstavljanje austrijskih poduzeća i stučnjaka s područja ekološke poljoprivrede i obnovljivih izvora energije
  • razmjena iskustava i suradnja s austrijskim stručnjacima, tvrtkama i institucijama.
  • U okviru programa susreta EUVITA Cluster će održati prezentaciju o mogućnostima pripreme nekih zajedničkih projekata ili razvoja kooperacije s austrijskim partnerima.

Ciljna skupina:
poljoprivrednici, tvrtke, udruženja i klasteri, OPG-ovi, LAG-ovi, postojeći i budući korisnici EU-fondova.