Get Adobe Flash player

Naslovnica Internacionalizacija poslovanja

Internacionalizacija poslovanja

Internacionalna kooperacija i pronalaženje partnera

Klaster Euvita istražuje mogućnosti razvoja članica, stanje na tržištu, te oblikuje optimalne Programe razvoja povezivanjem sa ino-partnerima, kao i izvore i načine financiranja.

U tom cilju klaster je suosnivač mreže ruralnog razvoja za SEE-Ecorural Net, a istražuju se mogućnosti suradnje sa mrežama i klasterima u Austriji,Sloveniji i Mađarskoj.

EEUVITA je član i suosnivač nacionalnog -Hrvatskog klastera konkurentnosti PPS-a a ima sporazume o suradnji i sa mrežama u SEE i Švicarskoj

Više...

Suradnja s potpornim i državnim institucijama

Klaster Euvita prepoznat je kao značajan predstavnik MSP proizvođača na programu ruralnog razvoja , poduzetništva i inovacijskih procesa te zdrave prehrane. Aktivno je bio uključen u sva događanja i projekte koji su se provodili u nadležnim organizacijama i institucijama u RH.

Više...

EU fondovi i modeli sufinanciranja

Savjetovanje oko pronalaženja izvora financiranja

Kod pronalaženja izvora financiranja, potrebno je sagledati sve opcije, od potencijalnih ulagača, poticaja raznih institucija u Hrvatskoj, kredita banaka ,mogučnosti financiranja iz EU Fondovai sl., tržišna opravdanost pripreme i razvoja novih zajedničkih proizvoda-projekata klastera.

Više...

Priprema i vođenje EU projekata

U pripremi

Više o tome:www.intercoop-eu.com

 

..................................................................................................................................................

 

 

Priprema programa razvoja

Razvoj zajedničkih proizvoda

Obzirom da prerada voća, povrća i ljekovitog bilja predstavlja dosta široko područje prerade i različite tehnologije, razvoj zajedničkih proizvoda Clustera usmjeren je u više područja .

Više...