Get Adobe Flash player

Naslovnica Katalog proizvoda

Travarstvo

U ovom programu koriste se različite ljekovite biljke, ali i pojedina voća i povrća koja imaju posebna ljekovita svojstva.

Primjeri najčešće korištenih biljaka s ljekovitim svojstvima

Bobice su pune vitamina, minerala i vlakana. Bilo da su borovnice, jagode ili maline, one nude veliku količinu antioksidanta, koji pomažu aktivnosti mozga i u borbi protiv raka.
Prema posljednjim istraživanjima, maline mogu sadržavati 10 puta više antioksidanata od brokule ili rajčice.
Rajčica je jedan od najbogatijih izvora antioksidanta. Zahvaljujući tvari koja se zove likopen, pigmentu koji im daje lijepu crvenu boju, rajčice su još snažniji borci protiv bolest nego beta karoten ili vitamin E.

  • biljne masti
  • biljne kreme

Biljne kreme

Biljne kreme - to su masne kreme koje izrađujem od svježeg ili sušenog bilja (cvijeta, lista, stabljike, ploda i podzemnog dijela), koje u večini slučajeva močim u alkoholu da bi ih potom kuhao u mastima (svinjskoj, puhovoj, guščjoj ...), dok alkohol ne ispari, potom dodajem pčelinji vosak da ih zgusnem na željenu tvrdoću. Isto tako kreme radim na način da biljem napunim staklenku širokog grla i prelijem kvalitetnim uljem (kokos, palma, maslina, ricinus i ostala biljna ulja već prema tome za što ju koristim), i držim na toplom mjestu uz svakodnevno mućkanje 30 - 60 dana. Ugušćujem sa voskom. U većinu krema dodajem eterična ulja tako da im povećavam ljekovitost a ujedino spriječim kvarenje jer kreme su potpuno prirodne i bez konzervansa.

Posebno izdvajamo:

Krema -.mast protiv hemeroida 50 gKrema -.mast protiv hemeroida

 

Biljne kapi

Biljne kapi su visoko koncentrirane iscrpine bilja ili voća u alkoholu, vinu, octu, rakiji ili biljnom ulju. Kod same izrade treba veoma paziti da se poštuju sva pravila struke kako bi iz medija izvukli čim više aktivnih tvari a pravilnim čuvanjem mogu trajati i duže vrijeme. Biljne kapi su te koje već u malim dozama postižu dobre rezultate, samo trebate terapiju shvatiti ozbiljno i koristiti ih prema priloženom uputstvu te uspijeh neće izostati. Također morate znati da je liječenje biljem dugotrajno ali zato liječi sigurno i bez posljedica i ovisnosti.

 

Biljne kapi - specijalne

Plod su dugogodišnje težnje, upornosti i pronalaska skrivenih puteva do orginalnih receptura najpriznatijih stručnjaka kao primjerice DR. Samsta, Marija Treben, Simon Ašič, Vasa Pelagič, Hipokrat i drugi. Pa sam točno po orginalnim recertima spravio Švedsku Grenčicu - švedske kapi.

Izdvajamo:

Male švedske kapi 100 mlMale švedske kapi 100 mlopis:

– po recepturi Marije Treben iz starog rukopisa. Vidljiva je čudotvornost ove mješavine koja pomaže kod čak 46 bolesti kod kojih su uspjesi bili začuđujući.

 

Eliksir švedske kapi - Ašićeve, 200 mlEliksir švedske kapi - Ašićeve, 200 mlopis:
– po receptu redovnika Simona Ašića od 10 biljnih vrsta uz dodatak svijetlosive gline, šljivovice i kristalnog šećera. Širokog su spektra djelovanja.

Čajevi

Ljekovito bilje beremo sami vodeći se time da ne beremo tamo gdje ga ima najviše, već tamo gdje smijemo, daleko od bilo kakvih zagađivača. Puno pažnje posećujemo tome kad je u bilju najviše ljekovitih sastojaka, a pravilnim sušenjem i preradom nastojimo sačuvati čim više ljekovitih tvari.
Stalno raspolažemo sa preko 350 biljnih vrsta iz kojih izrađujemo biljne mješavine prema vašoj bolesti.

 

Sirupi specijalni

Sirupi su spravljeni od pomno biranog bilja na specifičan način , a koji sam godinama usavršavao poštujuči sva znanja priznatih travara. Svrstao sam ih u 4 skupine, i to plavi, crveni, zeleni i crni sa čime sam pokrio cijeli niz bolesti. Toplo ih preporučam svima, a posebice starijim osobama kao preventivu, a i za liječenje pojedine bolesti.

 

 

 

Eterična ulja

Teško je danas naći i jedan lijek koji bi imao makar i polovicu tih ljekovitih svojstava kao što imaju eterična ulja. U biljkama su zastupljena u vrlo malim količinama i morate znati da većina ulja na tržištu nisu originalna jer jednostavno cjenom to ne mogu biti.  Raspolažemo sa eteričnim uljima koja većinom sami destiliramo, a nekoliko vrsta kupujemo od provjerenog proizvođača. Eterična ulja preporučamo za aromatične kupke, aromakomprese, inhalacije, masaže, lokalno utrljavanje, ispiranje usta i grla u osobnoj kozmetici kao dodatak kremama i masažnim uljima, sapunima itd.